Nagyon finom és a Matchanak köszönhetően diétásnak mondható ez a tiramisu. A Matchanak ugyanis nem csak antioxidáns tartalma magas, de zsírégető hatása is jelentős. Így azzal a jóleső érzéssel fogyaszthatjuk ezt a Tiramisut, hogy az egészségünkért is tettünk valamit.
A Matcha tiramisu hozzávalói
- 1 csomag babapiskóta (20 dkg)
- 50 dkg mascarpone krémsajt
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín (ha diétásan akarjuk elkészíteni, ez kimaradhat)
- 3 egész tojás
- 2 kávéskanál Matcha tea por
- 1 dl rum
- 2 dl presszókávé
- 1 evőkanál vanília aroma v. 1 csomag vanilliás cukor
A tetejére
- Zöld matcha tea por
A Matcha tiramisu elkészítése
- A forró presszókávéba belekeverünk 1 kávéskanálnyi teaport. Pár perc múlva hozzá adjuk a rumot, a vanília aromát, és jól összekeverjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra felverjük, majd a matcha teaporból hozzákeverünk 1 kávéskanálnyit.
- A mascarpone krémsajtot a sárgájához keverjük.
- A fehérjékből kemény habot verünk és ezt is lassan hozzáadjuk a krémsajtos keverékhez.
- A tejszinhabot kemény habbá verjük fel és hozzáadjuk a mascarpones keverékhez.
- Egy tálba beletesszük a krém 1 harmadát.
- A piskótákat belemártogatjuk a kihült kávéba és a krémre sorban lerakjuk egymás mellé őket.
- 1 harmad krémet a piskótára simítjuk, majd egy sor mártogatott babapiskótával lefedjük.
- A maradék krémmel egyenletesen megkenjük és matcha tea port szitálunk rá.
- Letakarjuk folpackkal és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.