Recept Matcha tiramisu

Matcha receptek – Matcha tiramisu

Nagyon finom és a Matchanak köszönhetően diétásnak mondható ez a tiramisu. A Matchanak ugyanis nem csak antioxidáns tartalma magas, de zsírégető hatása is jelentős. Így azzal a jóleső érzéssel fogyaszthatjuk ezt a Tiramisut, hogy az egészségünkért is tettünk valamit.

A Matcha tiramisu hozzávalói

  •  1 csomag babapiskóta (20 dkg)
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  •  3 evőkanál porcukor
  • 2 dl tejszín (ha diétásan akarjuk elkészíteni, ez kimaradhat)
  • 3 egész tojás
  • 2 kávéskanál Matcha tea por
  • 1 dl rum
  • 2 dl presszókávé
  • 1 evőkanál vanília aroma v. 1 csomag vanilliás cukor

A tetejére

  • Zöld matcha tea por

A Matcha tiramisu elkészítése

  • A forró presszókávéba belekeverünk 1 kávéskanálnyi teaport. Pár perc múlva hozzá adjuk a rumot, a vanília aromát, és jól összekeverjük.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra felverjük, majd a matcha teaporból hozzákeverünk 1 kávéskanálnyit.
  • A  mascarpone krémsajtot a sárgájához keverjük.
  • A fehérjékből kemény habot verünk és ezt is lassan hozzáadjuk a krémsajtos keverékhez.
  • A tejszinhabot kemény habbá verjük fel és hozzáadjuk a mascarpones keverékhez.
  •  Egy tálba beletesszük a krém 1 harmadát.
  • A piskótákat belemártogatjuk a kihült kávéba és a krémre sorban lerakjuk egymás mellé őket.
  • 1 harmad krémet a piskótára simítjuk, majd egy sor mártogatott babapiskótával lefedjük.
  • A maradék krémmel egyenletesen megkenjük és  matcha tea port szitálunk rá.
  • Letakarjuk folpackkal és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Matcha logo

Ez a weboldal cookikat használ a jobb felhasználói élmény elérése érdekében