Ez a könnyen és pár perc alatt elkészíthető Matcha humusz recept, igazán egészséges. A matchának és a fokhagymának köszönhetően antivirális és antioxidáns tartalma igen jelentős. Kiváló előételként, és önálló fogásként is. Kiegészítője lehet egy diétás étrendnek is.
Hozzávalók
-
40 dkg csicseriborsó konzerv
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
-
2 evőkanál olivaolaj
-
3 evőkanál szezámkrém (tahini)
-
2 teáskanál Matcha por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A Matcha humusz recept elkészítése
- Daráljuk le a csicseriborsót és a fokhagyát.
- Adjuk hozzá szezámkrémet, az oliva olajat, a citromlevet, és daráljuk tovább, amíg síma és krémes állagú nem lesz.
- Sózzuk és borsozzuk izlés szerint.
- Keverjük hozzá Matcha port.
- Tegyünk a tálra folpackot, és pihentessük a hűtőben legalább két-három órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Pitával, piritóssal, vagy nyers zöldségekkel – répa, angol zeller, uborka stb. – tálaljuk.
Forrás itt…