A Matcha muffin elkészítési ideje kb 25 perc sütéssel együtt és nem csak finom, de egészséges is. A Matchának köszönhetően tele van antioxidánsokkal a pisztácia pedig omega 3 és omega 6 telítetlen zsírsavakkal. A lenmagnak A, B, C, D és E vitamin tartalma mellett magas az ásványianyag tartalma is. A Matcha muffin pisztáciával jó hatással van a bőrre és az erekre is és a Matchanak köszönhetően zsírégető hatása is van. Vegánok is fogyaszthatják.
Matcha muffin pisztáciával hozzávalói
- 2 ek. lenmag pehely
- ¾ bögre mandula tej, de zab tejjel is nagyon finom
- 1 ⅓ durum liszt
- egy csomag sütőpor
- 1 ek. matcha por
- 1 ek. reszelt citromhéj
- ¼ tk. szerecsendió
- 1 ek. fahéj
- 1 csipet só
- ½ bögre vaj vagy margarin
- ½ bögre cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- ½ bögre darabolt pisztácia
Matcha muffin pisztáciával elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
- Áztassuk be a lenmagpelyhet a tejbe egy pár percre.
- Amíg ázik, addig öntsük egy tálba a lisztet, a matcha port, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a szerecsendiót, a sütőport és a sót és keverjük össze.
- Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Óntsük a listes mixhez a habosra kevert vajat és a tejet a lenmagpehellyel, majd jól keverjük össze, amíg csomómentes nem lesz.
- Tegyük a muffinpapírt a muffin sütőformába és öntsük fel őket a 3/4-ig tésztával.
- Szórjuk a tetejére a pisztáciát.
- Helyezzük be tepsit az előmelegített sütőbe és süssük kb 15 percig.
- Ha megsült vegyük ki és hagyjuk hűlni még 10 percig, majd tálalhatjuk.
Tálalás
- Ha igazán egészségesen akrjuk fogyasztani, akkor tálaljuk Matcha teával.
- Adhatunk hozzá lekvárt, vagy gyümölcsöt is, de önmagában is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá! 🙂