Ki ne szeretné a kuglófot? 🙂 Hátha még nem is hízlal? Nehéz elhinni ugye? Pedig igaz, mert a Matchanak hála ez a Matcha kuglóf nem hízlal. A Matcha ugyanis 30-40% felgyorsítja az anyagcserét és zsírégető hatása van. Elkészítése nagyon egyszerű és nagyon finom.
A Matcha kuglóf hozzávalói
- 25dkg liszt
- 1csom sütőpor
- 15dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1csip só
- 4db tojás
- 1dl tej
- 1dl étolaj v kókuszolaj
- 2 tk Matcha por
- 1 citrom reszelt héja
A Matcha kuglóf elkészítési módja
- A sütőt bekapcsoljuk 180 C-ra.
- A 4 tojás fehérjét verjük fel kemény habbá.
- Egy tálba tegyük bele a 4 tojás sárgáját és adjuk hozzá a vaníliás cukrokat és a porcukrot és a citromhéjat. Alaposan keverjük össze, míg habos nem lesz.
- Keverjük hozzá a tejet és az olajat.
- Egy másik tálba tegyük bele a lisztet és keverjük össze a csipetnyi sóval, a Matcha porral és a sütőporral, majd öntsük hozzá a tojás sárgás tejes masszát és jól keverjük össze, amíg csomómentes nem lesz.
- Végül adjuk hozzá a kemény habbá vert tojás fehérjéket. Finoman forgassuk hozzá a tésztához. Ha erősen keverjük, akkor a hab összetörhet.
- A tésztát kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük úgy, hogy a 2/3-át ellepje.
- 180 C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Közben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, met a tészta összeeshet.
Tálalás
- Miután kivettük a sütőből 5-10 percig hagyjuk a formában hülni.
- A formát egy tányérra fordítjuk és a képnek megfelelően szeleteljük.
- Tetejét izlés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy Matcha porral.
- Ihatunk hozzá Matcha teát esetleg kakaót is például reggelire.
- Jó étvágyat kozzá! 🙂