Hozzávalók kb. 36 macaron-hoz
- 4 tojás fehérje
- 200 g hámozott és darált mandula
- 250 g porcukor
- 2 tk citromlé
- 2 tk matcha
Hozzávalók a krémhez
- 120 g mascarpone
- 150 g vaj
- 60 g kristály cukor
- 3 tk finomra őrölt pisztácia, vagy mandula
Elkészítése
- Melegítsük fel a sütőt 150 C-ra és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
- Verjük fel keményre a tojásfehérjét a citromlével és adjuk hozzá a cukrot.
- Óvatosan keverjük hozzá a mandulát és a matcha port.
- Tegyük a tésztát egy nyomózsákba és formázzunk kb 2 cm-es kerek tésztákat a sütőpapírra.
- hagyjuk pihenni a tésztákat kb 20 percig.
- Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 35 percre úgy hogy a sütőajtó résnyire nyitva legyen.
- Amíg sül a krémhez keverjük habosra a vajat és a cukrot.
- Keverjük hozzá a pisztáciát és a mascarponet.
- Ha a tészta kihült ragasszunk össze a krémmel egy-egy macaront.