matchas macarone

Matcha receptek – Matcha teás macaron

Hozzávalók kb. 36 macaron-hoz

  • 4 tojás fehérje
  • 200 g hámozott és darált mandula
  • 250 g porcukor
  • 2 tk citromlé
  • 2 tk matcha

Hozzávalók a krémhez

  • 120 g mascarpone
  • 150 g vaj
  • 60 g kristály cukor
  • 3 tk finomra őrölt pisztácia, vagy mandula

Elkészítése

 

  1. Melegítsük fel a sütőt 150 C-ra és béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
  2. Verjük fel keményre a tojásfehérjét a citromlével és adjuk hozzá a cukrot.
  3. Óvatosan keverjük hozzá a mandulát és a matcha port.
  4. Tegyük a tésztát egy nyomózsákba és formázzunk kb 2 cm-es kerek tésztákat a sütőpapírra.
  5. hagyjuk pihenni a tésztákat kb 20 percig.
  6. Tegyük az előmelegített sütőbe kb. 35 percre úgy hogy a sütőajtó résnyire nyitva legyen.
  7. Amíg sül a krémhez keverjük habosra a vajat és a cukrot.
  8. Keverjük hozzá a pisztáciát és a mascarponet.
  9. Ha a tészta kihült ragasszunk össze a krémmel egy-egy macaront.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Matcha logo

Ez a weboldal cookikat használ a jobb felhasználói élmény elérése érdekében