Hogyan készül a Matcha tea por

Hogyan készül a Matcha tea por

A Matcha tea  eredetileg Japánból származik, de napjainkban megnőtt termelése Kínában is. Japánban évszázados hagyományokra tekint vissza. Az elmúlt pár évben terjedt csak el, elsősorban az USA-ban, de Európában is egyre népszerűbb.

Népszerűségét elsősorban erős méregtelenítő  és zsírégető hatásának köszönheti, amivel tökéletes kiegészítője lehet minden diétának, illetve fogyókúrának. Kellemes íze miatt  közkedvelt a tea rajongók között is.

Porított állaga, jellegzetesen intenzív íze, élénk jáde zöld színe, erős antioxidáns hatása különbözteti meg többek közt a matcha teát a többi zöld tea változattól. A Camellia sinensis teacserjéből származik, termesztése és a feldolgozása eltérő más tea fajokéhoz képest.

Process of Matcha

Négy héttel a szüret előtt a teacserje leveleit sötét fóliákkal fedik le, hogy árnyékban maradjanak. A napsütés hiányában lerövidítik a fotoszintézist így a növény több klorofillt és aminosavat termel. A Matchahoz a növény felső pár levelét szüretelik csak le.

Matcha tea cserje szüreteles

A leveleket gőzölik, levegőn szárítják, majd porrá őrlik. Az említett eljárásnak köszönhetően a matcha tea koncentráltan tartalmazza olyan hatóanyagait, mint a polifenolok vagy a tannin.

A Matcha-t egy évben csak egyszer szüretelik – eltérően más tea fajtáktól -, ezért és a fent említett speciális termesztés és szüretelés miatt  sajnos ára is jóval magasabb ezekhez képest.

 

 

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Matcha logo

Ez a weboldal cookikat használ a jobb felhasználói élmény elérése érdekében