Süti információ

Macha receptek – Matcha teás mandulás kifli

Hozzávalók

A tésztához:
      • 280 g finomliszt
      • 100 g hámozott, darált mandula
      • 100 g porcukor
      • 200 g hideg vaj
      • 2 db tojássárgája
      • 100 g vaníliás cukor
Csokoládé bevonóhoz:
    • 100 g tortabevonó étcsokoládé
    • 2 ek olaj

Elkészítés

 

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A kész tésztát fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.

  2.  A tésztából diónyi nagyságú adagokat csípünk le, és ezekből kis kifliket formázunk a kezünkkel. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 C-ra előmelegített sütőben  8-10 perc alatt megsütjük.

  3. Vegyük kisebbre a hőt a sütőbe ha esetleg elkezdene barnulni.

     

  4. A csokoládét a szokásos módon gőz felett 1-2 evőkanál olajjal olvasszuk fel, és  mártogassuk bele a kiflik két végét. Papírra rakva, tegyük a hűtőbe dermedni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Matcha logo

Ez a weboldal cookikat használ a jobb felhasználói élmény elérése érdekében