Hozzávalók
A tésztához:
-
-
-
280 g finomliszt
-
100 g hámozott, darált mandula
-
100 g porcukor
-
1-1,5 ek matcha zöld teapor
-
200 g hideg vaj
-
2 db tojássárgája
-
100 g vaníliás cukor
-
-
Csokoládé bevonóhoz:
-
-
100 g tortabevonó étcsokoládé
-
2 ek olaj
-
Elkészítés
-
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. A kész tésztát fóliába csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
-
A tésztából diónyi nagyságú adagokat csípünk le, és ezekből kis kifliket formázunk a kezünkkel. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
-
Vegyük kisebbre a hőt a sütőbe ha esetleg elkezdene barnulni.
-
A csokoládét a szokásos módon gőz felett 1-2 evőkanál olajjal olvasszuk fel, és mártogassuk bele a kiflik két végét. Papírra rakva, tegyük a hűtőbe dermedni.